New York Cheesecake

de dentistutza in Prajituri, 8 Apr 2011 | 7462 vizualizari

 

Reteta este luata din "Cartea Regala de Bucate" sub ingrijirea Principesei Margareta. Am modificat-o usor, dupa gustul nostru. Intr-adevar este un regal, fina si usoara. Nu am apucat sa o pozez intreaga din motive lesne de imaginat...mai mult, bucatica din foto a fost obiectul unei lupte intre instinctul meu artistic si instinctul sotului meu de-a curata platoul....

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr. biscuiti sfaramati fin
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 gr. unt topit
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • Umplutura
  • 500 gr. branza de vaci dulce,scursa bine
  • 100 gr. zahar
  • 1 plic foi de gelatina alba dr. Oetker
  • 60 ml. apa rece
  • 200 ml (1 cutie) frisca lichida 32%
  • 200 ml. smantana grasa
  • 3 linguri zahar
  • vanilie de orice fel dupa plac
  • 1 praf sare
  • Topping
  • dulceata afine/ fructe rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Baza-se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil.  Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe  tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se acopera si se pune la frigider cat timp se prepara umplutura.

Umplutura- gelatina se dizolva in 60 ml. apa si se continua conform indicatiilor de pe ambalaj.  Se lasa sa se racoreasca usor. In acest timp se freaca bine branza pt. a deveni cremoasa ( eu am folosit stick blenderul) si apoi se incorporeaza zaharul, sarea si vanilia. Se combina apoi cu gelatina amestecand usor si cu praful de sare.   Se bate frisca lichida rece pana se intareste, cu cele trei linguri de zahar. Smantana se adauga in frisca si apoi, cu grija se combina cu branza.  Compozitia se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza frumos si se da la frigider minimum 4 ore. Pentru a servi se scoate inelul detasabil cu grija, se muta pe un platou,si se orneaza cu topping de afine sau alte fructe rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

13.05.2011, 13:42

Superba!

adry88 1

01.06.2011, 10:55

minunat

Xandrinne 1

26.07.2011, 11:40

Am incercat si eu reteta, e divina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese